یکی از سوالات پرتکراری که افراد مبتلا به واریس می‌پرسند، این است که برای درمان واریس چه بخوریم و چه نخوریم؟ واریس پا یکی از بیماری‌های عروق سیاهرگی نسبتاً شایع به‌شمار می‌آید که به شکل رگ‌های خونی متورم و گاهی دردناک در قسمت‌های مختلف پا بروز پیدا می‌کند. متخصصان قلب و عروق معتقدند نوع تغذیه فرد تاثیر به‌سزایی در روند درمان واریس پا دارد. در واقع، شما می‌توانید با رعایت رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا 3 روند درمان واریس پا را تسریع ببخشید.

در ادامه این مقاله از سایت دکتر مبینی همراه ما باشید تا بررسی کنیم برای درمان واریس پا چه بخوریم و چه غذاهایی برای واریس بد است.

واریس پا چیست؟

تمام نقاط بدن ما پوشیده از سیاهرگ است که برخی از آن‌ها در عمق اندام‌ها و بعضی دیگر در نزدیکی سطح پوست قرار دارند. وظیفه خون‌رسانی به اندام‌های مختلف، بر عهده سیاهرگ سطحی است.

زمانی که دریچه کبوتری سیاهرگ‌های سطحی، بر اثر فشار زیاد یا دلایل دیگر دچار تخریب شود، خون به داخل سیاهرگ بازگشت می‌کند. نتیجه این امر، گشادشدن، تورم و پیچ‌وتاب خوردن سیاهرگ سطحی است که در اصطلاح به آن بیماری واریس می‌گویند.

واریس پا چیست؟
واریس پا چیست؟

این بیماری ممکن است در مراحل ابتدایی، خطری برای فرد نداشته باشد، اما در صورت عدم تشخیص و درمان زودهنگام، به شکل رگ‌های متورم و بسیار برجسته آبی و بنفش تیره در می‌آید که می‌تواند عوارض جانبی جبران‌ناپذیری ایجاد کند.

حال که با مفهوم کلی بیماری عروق سیاهرگی آشنا شدید، اگر تمایل دارید در مورد اشکال مختلف واریس پا و علت بروز آن‌ها بیشتر بدانید، پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله انواع واریس پا است. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا به شناخت بهتری از انواع مختلف واریس پا بر اساس شکل ظاهری، شدت علائم و محدوده درگیر برسید.

برای درمان واریس چه بخوریم؟

تغذیه سالم و اصولی یکی از عوامل مهم در تسریع روند درمان انواع بیماری‌ها به‌شمار می‌آید که می‌توان آن را در روند درمان بیماری واریس پا هم موثر دانست.

بنابراین، آگاهی از اینکه چه چیزی برای واریس خوب است به ما کمک می‌کند تا هر چه زودتر از شر این بیماری با ظاهری ناخوشایند خلاص شویم.

برای درمان واریس چه بخوریم؟
برای درمان واریس چه بخوریم؟

غذاهای مفید برای واریس پا شامل موارد زیر می‌شوند:

فلاونوئیدها

فلاونوئیدها با خاصیت ضد التهابی، نقش مهمی در سلامت رگ‌ها، گردش خون و قلب دارند. این ماده که در مرکبات، انواع توت و سیب موجود است به کاهش تورم ورید و تقویت دیواره رگ‌ها کمک می‌کند. از انواع فلاونوئیدها می‌توان به روتین اشاره کرد که با خاصیت ضد التهابی و ضد اکسیدانی اثرگذاری بالایی در پیشگیری و درمان واریس پا دارد.

اگر با این سوال مواجه شده‌اید که برای درمان واریس چه بخوریم، پیشنهاد ما به شما بر اساس مستندات سایت pharmeasy، مصرف سیب به عنوان غنی‌ترین منبع روتین است. از دیگر ترکیبات مهم فلاونوئیدها باید به سیانیدین اشاره کنیم که می‌تواند اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد را در دیواره عروق از بین ببرد. برای بهره‌مندی از این خاصیت، مصرف پیاز قرمز، کلم، آلو و توت قرمز را فراموش نکنید.

نوشیدن آب به مقدار کافی

هیدراته نگه داشتن بدن به عملکرد صحیح سیستم گردش خون کمک می‌کند. در واقع، نوشیدن آب به مقدار کافی (هشت لیوان در روز) باعث ثابت نگه داشتن حجم خون و دفع راحت‌تر مواد زائد از بدن می‌شود. از طرفی، تامین آب کافی بدن از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و احتمال ابتلا به واریس پا یا شدت گرفتن آن را کاهش می‌دهد.

میوه و سبزیجات تازه

میوه و سبزیجات تازه، منبع غنی ویتامین‌ها و فیبر هستند؛ از همین‌رو می‌توانند با جلوگیری از یبوست به درمان واریس پا کمک کنند. از طرفی، مصرف به اندازه میوه و سبزیجات تازه، کالری کمی به بدن می‌رساند و مانع از اضافه وزن می‌شود که این مورد نقش مهمی در جلوگیری از تورم رگ‌های واریسی و عود بیماری دارد.

در جدول زیر می‌توانید بهترین سبزیجات و میوه واریس را به همراه خاصیت هر یک مشاهده کنید:

بهترین سبزیجات و میوهخاصیت
سبزیجات برگ‌دار مانند کلم‌پیچسرشار از منیزیم است و به بهبود گردش خون کمک می‌کند.
شاهیمنبع غنی پتاسیم و منیزیم است و نقش مهمی در سلامت عروق دارد.
چغندربه دلیل داشتن ترکیبات فوتو شیمیایی به کاهش سطح اسید آمینه طبیعی بدن کمک می‌کند و باعث سلامت رگ‌ها می‌شود.
رزماریترکیب رزمارینیک اسید این گیاه از بافت بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و باعث بهبود عملکرد رگ‌ها می‌شود.
توت، برگه زردآلو و انجیر خشکبه عنوان ملین طبیعی عمل می‌کنند و مانع از بروز یبوست می‌شوند.
موزسرشار از پتاسیم و منیزیم است و اثربخشی بالایی در درمان واریس ساق پا دارد.
گیلاس و سیبمنبع غنی روتین به‌شمار می‌آیند و علاوه بر تقویت رگ‌ها، از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند.
مرکباتی مانند پرتقال و لیمومرکبات سرشار از ویتامین C هستند و نقش موثری در کاهش تورم رگ‌های واریسی دارند.
زغال اخته و تمشکخاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند و سرشار از فیبر هستند.
آووکادومنبع غنی ویتامین C، ویتامین E، پتاسیم و منیزیم است و به دلیل داشتن چربی‌های مفید به سلامت عروق کمک می‌کند.
زنجبیلبه عملکرد صحیح سیستم گردش خون و سلامت رگ‌ها کمک می‌کند.
بهترین میوه‌ها و سبزیجات برای واریس

غذاهای کم نمک

در جواب افرادی که می‌پرسند برای درمان واریس چه بخوریم، باید به مصرف غذاهای کم‌نمک اشاره کرد. غذاهای حاوی سدیم (نمک) بالا، باعث احتباس آب در بدن می‌شوند که نتیجه آن، تشدید علائم واریس پا است. غذاهای کنسروی، انواع ترشی‌ها، سوسیس و کالباس در دسته غذاهای پرنمک جای دارند؛ به همین دلیل برای افراد مبتلا به واریس مضر هستند.

لبنیات کم چرب

تحقیقات نشان داده‌اند، مصرف لبنیات با درصد چربی بسیار پایین می‌توانند به درمان واریس پا کمک کنند. از همین‌رو، افرادی که می‌پرسند برای واریس چی بخوریم، می‌توانند مصرف ماست، شیر و پنیر کم‌چرب را در برنامه غذایی خود بگنجانند. با این حال، یادتان باشد در مصرف لبنیات زیاده‌روی نکنید؛ زیرا این محصولات می‌توانند باعث بروز یبوست و سوءهاضمه شوند.

پروتئین بدون چربی

پروتئین‌ها نقش مهمی در تقویت بافت عضلانی بدن دارند. با این حال، متخصصان در جواب این سوال که چه چیزی برای درمان واریس خوب است، پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ، دیگر غذاهای دریایی و منابع پروتئین گیاهی را پیشنهاد می‌دهند. آن‌ها معتقدند گوشت قرمز و سوسیس به دلیل داشتن چربی بالا برای مبتلایان به واریس پا مناسب نیست.

فلز مس

سایت njvvc بر روی اثربخشی فلز مس در سلامت رگ‌ها تاکید دارد. در واقع، مس یکی از ماده‌های مغذی و ضروری برای بدن است که کمبود آن، انعطاف‌پذیری رگ‌ها را کاهش می‌دهد و باعث تورم ورید می‌شود. خوشبختانه منابع فراوانی از مس در مواد غذایی طبیعی وجود دارد که با مصرف آن‌ها می‌توان کمبود این ماده در بدن را جبران کرد؛ از جمله:

  • مارچوبه
  • جگر گاو
  • بادام

چه غذاهایی برای واریس بد است؟

در کنار آگاهی از اینکه برای درمان واریس چه بخوریم، شناخت خوراکی‌های مضر برای این بیماری هم بسیار مهم هستند. اگر دچار بیماری واریس پا هستید، از مصرف مواد غذایی زیر بپرهیزید:

  1. کربوهیدرات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی
  2. مصرف بیش از حد کافئین مانند قهوه
  3. مصرف الکل
  4. غذاهای کنسروی
  5. غذاهای حاوی قند افزوده مانند کیک، کوکی، شکلات و…
  6. غذاهای سرشار از نمک مانند فست‌فودها و سوپ‌های کنسروی

برای جلوگیری از واریس چه بخوریم؟

بعضی از مواد غذایی می‌توانند باعث عملکرد بهتر سیستم گردش خون بدن شوند. در واقع، مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان مانند انگور، توت فرنگی، زغال اخته و غذاهای حاوی ویتامین E و B و C به همراه میوه و سبزیجات تازه، علاوه بر درمان واریس پا به جلوگیری از این بیماری کمک می‌کنند.

برای درمان واریس چه کار کنیم؟

واریس پا یکی از مشکلات شایع عروق سیاهرگی است که می‌تواند بر اثر عوامل مختلف مانند فشار زیاد، افزایش سن، اضافه وزن، ژنتیک و موارد دیگری ایجاد شود.

اغلب متخصصان معتقدند در کنار درمان دارویی و پزشکی، می‌توان با رعایت رژیم غذایی اصولی از پیشرفت بیماری و برگشت آن جلوگیری کرد.

برای درمان واریس چه کار کنیم؟
برای درمان واریس چه کار کنیم؟

به شما پیشنهاد می‌کنیم، ضمن خواندن این مقاله و آگاهی از اینکه برای درمان واریس چه بخوریم و چه نخوریم، به وب‌سایت دکتر مبینی سر بزنید و با دکتر خوب برای واریس پا آشنا شوید.

بدین شکل می‌توانید از خدماتی همچون مشاوره، تست‌های تشخیصی، درمان بیماری‌های قلبی-عروقی و واریسی بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید برای درمان واریس پا در تهران از طریق شماره 09903868631 با کلینیک تخصصی واریس دکتر مبینی تماس بگیرید.

کدام میوه برای واریس مضر است؟

میوه‌های تازه به دلیل داشتن قند طبیعی، خاصیت آنتی‌اکسیدانی و فیبر بالا به بهبود عملکرد رگ‌ها کمک می‌کنند. با این حال، بهتر است قبل از مصرف با پزشک معالج‌تان مشورت کنید و از زیاده‌روی در خوردن آن‌ها بپرهیزید.

برای درمان واریس چه بخوریم؟

مواد غذایی حاوی فلاونوئیدها و فلز مس، نوشیدن آب به مقدار کافی، میوه و سبزیجات تازه، غذاهای کم‌نمک، لبنیات کم‌چرب و پروتئین بدون چربی برای درمان واریس پا مفید هستند.

برای جلوگیری از واریس پا چه نخوریم؟

از مصرف مواد غذایی حاوی قندهای افزوده و نمک فراوان، گوشت‎های فرآوری شده، لبنیات پرچرب و غذاهای سرخ شده اجتناب کنید.

منابع این مطلب

Pharmeasy.in/blog/food-items-to-include-in-your-diet-if-you-have-varicose-veins

Njvvc.com/diet-and-varicose-veins

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز
[تعداد امتیازها 17 عدد و میانگین امتیازها 4.6]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *