فلبکتومی واریس (میکروفلبکتومی) یک روش درمانی برای واریس است که با ایجاد سوراخ یا برش‌های کوچک در سطح پوست انجام می‌شود.

این روش به عنوان یک روش بنیادی برای بهبود ظاهر ورید‌های واریسی نیز شناخته شده است، زیرا با استفاده از مینی فلبکتومی، واریس به طور کامل برطرف می‌شود. علاوه بر این، زخم‌های کوچکی که پس از این روش ایجاد می‌شوند، با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند، اما میکروفلبکتومی قادر است هر قسمتی از ورید‌های زیر پوست را بهبود بخشد.

فلبکتومی چیست؟

فلبکتومی یک نوع جراحی است که برای برداشتن رگ‌های واریسی نزدیک به پوست استفاده می‌شود. در این روش، با ایجاد برش‌های کوچک، ورید‌های بیمار خارج می‌شوند. این جراحی به طور معمول به همراه روش‌های دیگری مثل لیزر یا اسکلروتراپی انجام می‌شود تا به طور کامل به مدیریت واریس‌ها کمک کند.

چرا به درمان رگهای واریسی روی می ‌آوریم؟

رگ‌های واریسی پا‌ها نه تنها مشکل زیبایی هستند بلکه نشانه یک بیماری جدی به نام نارسایی وریدی نیز محسوب می‌شوند. وقتی رگ‌های عمیق پا‌ها مشکل داشته باشند، جریان خون به قلب اختلال پیدا کرده و خون اضافی در پا‌ها جمع می‌شود.

این موضوع باعث تورم، درد، خارش، سنگینی و برآمدگی رگ‌های زیر پوست می‌شود که به آن رگ‌های واریسی می‌گویند. رگ‌های واریسی نه تنها ناخوشایند هستند، بلکه می‌توانند باعث تغییر رنگ پوست و علائم ناخوشایند دیگری نظیر درد، سنگینی، خارش، تورم و گرفتگی پا شوند.

در صورت عدم درمان، ممکن است مشکلات جدی‌تری مانند ترومبوفلبیت، زخم‌های پوستی یا ترومبوز ورید عمقی رخ دهد. اما با جراحی فلبکتومی، خونی که در رگ‌های واریسی جمع شده است، به رگ‌های سالم هدایت می‌شود و جریان خون وریدی به قلب بهبود می‌یابد.

جراحی فلبکتومی برای چه افرادی مناسب است؟

عمل فلبکتومی یک روش جراحی است که برای درمان واریس‌ها استفاده می‌شود. در این روش، رگ‌های واریس بزرگ و ناکارآمد از بین ‌می‌روند تا عروق سالم بهتر واکنش نشان دهند.

این عمل جراحی می‌تواند برای افرادی که دچار رگ‌های واریس بسیار بزرگ هستند و یا رگ‌های واریسی که نزدیک به سطح پوست قرار دارند، مفید باشد.

درمان واریس با عمل میکروفلبکتومی‌ با ایجاد برش‌های کوچک در سطح پوست
درمان واریس با عمل میکروفلبکتومی‌ با ایجاد برش‌های کوچک در سطح پوست

همچنین، در برخی افراد که پس از درمان با روش‌های دیگر واریس‌های باقیمانده دارند، انجام فلبکتومی می‌تواند مؤثر باشد. این عمل می‌تواند به صورت مستقیم یا پس از سوزاندن رگ‌های واریسی با استفاده از فرسایش حرارتی (لیزر یا رادیوفرکانس) انجام شود تا به نتایج درمانی مطلوب برسد.

مزایای فلبکتومی واریس

فلبکتومی واریس یک روش جراحی است که برای درمان بیمارانی که به بیماری واریس پا مبتلا هستند، استفاده می‌شود. این روش در مقایسه با روش‌های سنتی جراحی واریس، مزایای فراوانی دارد. از جمله مزایای فلبکتومی واریس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش درد

فلبکتومی واریس اغلب با استفاده از برش‌های کوچک و لیزر یا رادیوفرکانس انجام می‌شود. این روش باعث کاهش درد بعد از عمل می‌شود و بیماران به طور کلی نیاز کمتری به مسکن‌ها برای التیام درد دارند.

زمان بازگشت به فعالیت

بیمارانی که فلبکتومی واریس انجام می‌دهند، در بیشتر مواقع در عرض چند روز پس از عمل می‌توانند به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند. این به دلیل کاهش درد و آسیب کمتر به بافت نرم است.

برش کوچک

در فلبکتومی واریس، برش‌های کوچکی در پوست انجام می‌شود و نیاز به برش‌های بزرگ و بخیه پوست نیست. این باعث می‌شود علائم جراحی بر روی پوست کمتر قابل مشاهده باشند و بیماران به سرعت به شرایط نرمال خود برگردند.

عود بیماری کمتر

یکی از مزایای فلبکتومی واریس، کاهش میزان عود بیماری واریس است. با انجام این روش جراحی، احتمال تکرار بیماری واریس کمتر شده و بیماران می‌توانند برای مدت طولانی از نتایج مثبت این عمل بهره‌مند شوند.

عملکرد بهتر

فلبکتومی واریس به طور معمول با استفاده از لیزر یا رادیوفرکانس انجام می‌شود که باعث انعطاف‌پذیری بیشتر و دقت بیشتر در برش واریس‌ها می‌شود. این باعث می‌شود احتمال آسیب به عروق و بافت‌های اطراف کاهش پیدا کند و به طور کلی جراحی عملکرد بهتری داشته باشد.

زمان بستری کمتر

به دلیل استفاده از برش‌های کوچک و تکنیک‌های جدید در فلبکتومی واریس، زمان بستری بیمار در بیمارستان کاهش می‌یابد. بعد از انجام این روش جراحی، بیماران اغلب در عرض چند ساعت یا یک روز می‌توانند ترخیص شوند.

جراحی آسانتر

فلبکتومی واریس یک روش جراحی به نسبت ساده است که توسط متخصص عروق انجام می‌شود. برخلاف روش‌های سنتی جراحی واریس که نیاز به برش‌های بزرگ و بخیه پوست دارند، فلبکتومی واریس با استفاده از تکنیک‌های ساده و لیزر یا رادیوفرکانس انجام می‌شود.

خطر عفونت کمتر

با انجام فلبکتومی واریس، خطر عفونت در محل عمل کمتر است. این به دلیل برش‌های کوچک و کاهش تماس با بافت‌های زیرین است. این مزیت مهمی است که به بیماران کمک می‌کند در طول فرایند بهبودی مشکلات کمتری داشته باشند.

با توجه به مزایای فلبکتومی واریس، این روش جراحی به عنوان یک روش مؤثر و مدرن در درمان واریس به شمار می‌رود. با انجام این عمل، بیماران می‌توانند بهبودی سریع‌تری را تجربه کنند و به طور کلی کیفیت زندگی خود را ارتقاء دهند.

مقایسه میکروفلبکتومی با اسکلروتراپی

دو روش درمان نارسایی وریدی که در بیشتر مواقع مورد استفاده قرار می‌گیرند، اسکلروتراپی و میکروفلبکتومی هستند. هر دو روش برای درمان رگ‌های واریس کارآمد هستند، اما هر یک مخاطرات و مزایا خود را دارند و به میزان نارسایی وریدی هر فرد بستگی دارد.

اسکلروتراپی یک روش ساده و بدون درد است که برای درمان رگ‌های عنکبوتی و واریس کوچکتر عالی است. این روش برای بیمارانی که نارسایی وریدی جزئی دارند و می‌خواهند یک روش کم تهاجمی را انتخاب کنند، مناسب است.

از طرف دیگر، میکروفلبکتومی برای رگ‌های واریس بزرگ و پیچ خورده که به اندازه عرض انگشت هستند، مناسب است. این روش کم تهاجمی‌تری نسبت به اسکلروتراپی است و بهبودی و ریکاوری بیشتری نیاز دارد.

تشخیص روش مناسب درمان نارسایی وریدی بستگی به نتایج آزمایش سونوگرافی و دریافت مشاوره از متخصص واریس دارد. همه این عوامل باید در نظر گرفته شوند تا بهترین روش درمانی برای هر فرد تعیین شود.

عوارض جانبی عمل میکروفلبکتومی

عمل میکروفلبکتومی یک روش جراحی است که به منظور درمان واریس استفاده می‌شود. این روش از طریق برش کوچکی در پوست انجام می‌شود. یکی از سؤالاتی که ممکن است در ذهن بیماران مطرح شود، این است که آیا این روش عوارض جانبی دارد یا خیر.

همانطور که در هر عمل جراحی دیگری نیز ممکن است رخ دهد، میکروفلبکتومی هم ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد اما اغلب این عوارض به صورت موقت و ناچیز هستند و پس از مدت کوتاهی بهبود می‌یابند. به هر حال، قبل از انجام هر نوع جراحی، باید با پزشک متخصص واریس مشورت کنید و در مورد تمام جزئیات و عوارض ممکن آگاهی کسب کنید.

جمع ‌بندی

درمان واریس با عمل میکروفلبکتومی، یک روش کم تهاجمی و غیرجراحی است که بدون نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی عمومی انجام می‌شود. این روش، رگ‌های واریسی را بدون بخیه و با موفقیت طولانی مدت تا 90% برداشته و جریان خون سالم را بازیابی می‌کند. بعد از این درمان، شما می‌توانید بدون دوره نقاهت از مطب خارج شده و به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهید.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز
[تعداد امتیازها 1 عدد و میانگین امتیازها 5]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *