محتوای این مطلب
واریس نوعی بیماری عروقی است که به دلیل اختلال در عملکرد دریچههای موجود در رگ ها ایجاد میشود. در واقع زمانی که دریچههای موجود در رگ ها دچار آسیب شوند و توانایی جابهجایی خون به شکل صحیح را نداشته باشند، واریس ایجاد میشود.
در بیماری واریس سیاهرگهایی که وظیفه انتقال خون به قلب را بر عهده دارند به دلیل حجم زیاد خون متورم میشوند. این بیماری اگرچه ممکن است با عوارض چندانی همراه نباشد؛ اما در دراز مدت به دلیل درمان نشدن باعث بروز مشکلات جدی در بدن فرد میشود. این بیماری باعث اختلال در جریان خون میشود. به همین دلیل بیماران مبتلا به واریس باید برای درمان به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنند. در این مطلب به بیان پیامدهای درمان نکردن واریس میپردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
ترومبوز رگ های عروقی
یکی از پیامدهای درمان نکردن واریس، بروز اختلال ترومبوز رگهای عروقی است که به صورت سطحی و عمقی باعث آسیب میشود. منظور از ترومبوز لخته شدن خون است. لخته خونها به دلیل جریان خون نادرست یا کند در سیاهرگها ایجاد میشوند.
در بیماری واریس دریچهها نمیتوانند مانع بازگشت خون به پا شوند و حجم خون در سیاهرگهای پا افزایش پیدا میکند. افزایش حجم خون در پا باعث ایجاد لخته خونهای سطحی و عمیق میشود. اختلال ترومبوز رگهای عروقی باعث بروز مشکلاتی از قبیل اختلال در حین حرکت پا، تورم، قرمزی، التهاب، سخت شدن پوست و بروز بیماری آمبولی ریوی میشود. این بیماری برای زنان بارداری که به واریس مبتلا هستند بسیار خطر ساز است و ممکن است مشکلاتی را حین بارداری برای مادر و جنین ایجاد کند.

لیپو درمو اسکلروزیس
لیپو درمو اسکلروزیس از دیگر بیماریهایی است که به سبب درمان نکردن واریس در بدن ایجاد میشود. در این بیماری به دلیل افزایش حجم خون در سیاهرگها و نشت آن به سطح پوست، پوست پا سفت و سخت میشود. سفت و سخت شدن پوست پا علاوه بر ایجاد چهره ناخوشایند باعث اختلال در راه رفتن و انجام حرکات مختلف میشود.
هایپرپیگمنتیشن
هایپرپیگمنتیشن یکی از انواع اختلالاتی است که به دلیل واریس پا در پوست ایجاد میشود. در اختلال هایپرپیگمنتیشن به دلیل رسیدن خون به سطح پوست، پوست پا تیره و کبود میشود. در واقع خونی که در سیاهرگهای پا جمع میشود فاقد اکسیژن و مواد مغذی است. به همین دلیل نسبت به خون اکسیژن دار از رنگ تیرهتری برخوردار است. خون بدون اکسیژن به سطح پوست نزدیک میشود و باعث کبودی، تورم، تیره شدن رنگ پوست و مشکلات دیگر نیز میشود.
افزایش فشار خون
افزایش فشار خون از شایعترین مشکلاتی است که به دلیل درمان نکردن واریس پا در بدن ایجاد میشود. بیماری فشار خون بالا از بیماریهای خطرناکی است که باعث افزایش احتمال سکته و حملات قلبی میشود. در بیماری واریس به دلیل افزایش حجم خون در سیاهرگهای پا، فشار خون در بدن افزایش پیدا میکند و ممکن است باعث بروز بیماریهای خطرناک در ناحیه قلب و عروق شود. افزایش فشار خون باعث بروز مشکلاتی از قبیل یبوست، بواسیر و… میشود. به همین دلیل بهتر است بیماران واریس در اسرع وقت برای درمان واریس پا اقدام کنند.

خون ریزی شدید
یکی از مشکلات ناشی از درمان نکردن واریس پا، خونریزیهای شدید است. در بیماری واریس دریچهها قدرت مقاومت در برابر بازگشت خون به پا را ندارند. خون در سیاهرگها به حدی تجمع پیدا میکند که باعث ایجاد تورم و برآمدگی در رگ ها میشود. این رگهای بر آمده ممکن است در اثر برخورد با مانع یا جسمی دچار خون ریزی شوند و مشکلاتی را به وجود بیاورند. بیماران واریسی در صورت دیدن رگهای برآمده باید هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنند.
ایجاد زخم واریس
بیماری واریس در صورت درمان نشدن باعث بروز مشکلاتی از قبیل ایجاد زخم واریسی میشود. بیماری واریس در صورت درمان نشدن زخمهای سطحی و عمقی را در ناحیه پا ایجاد میکند که باعث اختلال در گردش خون میشود. این زخمها با دردهای شدیدی همراه هستند و باعث تورم، قرمزی، خارش، سوزش، اگزمای واریسی، تغییر رنگ پوست و… میشوند. علت اصلی ایجاد زخمهای واریسی اختلال در عملکرد دریچههای موجود در سیاهرگها است که وظیفه انتقال خون به قلب را بر عهده دارند و مانع از بازگشت خون به پا میشوند.
اگزمای واریسی
افرادی با سابقه اگزما ممکن است به دلیل بیماری واریس دچار اگزمای واریسی شوند. در واقع افرادی که در گذشته از بیماری اگزما رنج میبردند و بعدها به بیماری واریس مبتلا شدند، ممکن است دچار اگزمای واریسی شوند. این بیماری به دلیل تخلیه ناقص خون ایجاد میشود. اگزمای واریسی ممکن است مشکلات بسیاری را در سطح پوست ایجاد کند.

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بیان پیامدهای درمان نکردن واریس پا پرداختیم. بیماری واریس پا به دلیل اختلال در عملکرد سیاهرگهای خونی ایجاد میشود. به همین دلیل توصیه میشود بیمارانی که از واریس رنج میبرند با مراجعه به مطب یک پزشک متخصص برای درمان آن اقدام کنند. امروزه بیشتر پزشکان از طریق انجام آزمایشها و تستهایی مانند سونوگرافی، معاینه فیزیکی، عکس برداری و… به تشخیص بیماری واریس میپردازند.
دکتر محمد رضا مبینی متخصص قلب و عروق بعد از معاینات بیمار و بررسی سوابق پزشکی آن از روشهای جراحی و غیر جراحی برای درمان انواع بیماری واریس اقدام میکند. شما میتوانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر محمد رضا مبینی به درمان بیماری واریس بپردازید.
بدون دیدگاه