واریس بیضه یکی از مشکلات بسیار دردناکی است که اغلب با عنوان واریکوسل برای آقایان شناخته میشود. شاید برایتان عجیب باشد اما بیضهها هم امکان دچار به رگهای واریسی را دارند. این مشکل به مرور زمان، نتایج بسیار ناخوشایندی از جمله درد شدید و حتی ناباروری را برای آقایان به همراه خواهد داشت. مردان باید برای درمان واریس بیضه بدون اتلاف وقت به پزشک مراجعه کنند. هرچند که شیوع آن تا چندین سال پیش چندان نبود اما امروزه پزشکان با بیمارهای دارای واریس بیضه بیشتر مواجه میشوند.
واریس بیضه چیست؟
واریس بیضه یکی از مشکلاتی است که آقایان ممکن است از نوجوانی به بعد با آن دچار شوند. این مورد مانند سایر بیماریهای وارسی یعنی مثل واریس پا، واریس صورت و موارد دیگر است و رگهای واریسی از سطح پوست بیضه قابل مشاهده هستند. این مشکلات اغلب برای مردان به دلیل فشار بیش از اندازه به بیضه و البته به مرور زمان به وجود میآید. به عنوان مثال پیچ خوردگی بیضه یکی از عاملین اصلی واریس بیضه است. گاه این مشکل فقط در یک سمت از بیضه به وجود میآید اما گاهی هر دو طرف را درگیر خواهد کرد. خوشبختانه واریس بیضه مانند واریس عنکبوتی قابل درمان است.
دلایل ایجاد واریس بیضه
- اختلال در تخلیه وریدی
- نارسایی دریچههای وریدی
- فشار بیش از اندازه به بیضه
- پیچ خوردگی و آسیب دیدگی بیضه
واریس بیضه چه مشکلاتی برای آقایان دارد؟
انسداد وریدها در بیضه گاهی موجب اختلال در اکسیژن رسانی یا کاهش جریان خون به این اندام میشود. این مشکل حتی ممکن است به مرور زمان موجب کوچکتر شدن سایز بیضه میشود و شما به یکباره متوجه این مسئله نمیشوید.
واریس بیضه به دلیل به وجود آوردن مشکلات گوناگون، کاهش اسپرم و کمتحرکی آنها را به همراه خواهد داشت.
برخی مردانی که دارای واریس بیضه هستند، انزال زودرس دارند اما بعد از درمان تمامی این موارد برطرف میشود، بنابراین برای بهبود و چکاپهای لازم هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید.
واریس بیضه چگونه معاینه میشود؟
معاینه این اندام ابتدا در حالت ایستاده و با دست انجام و سپس اگر لازم باشد، سونوگرافی برای بررسیهای بیشتر انجام میشود. معمولاً وریدهای واریسی در زمان معاینه قابل مشاهده هستند و همانند یک کیسه پر از رگههای سبز به نظر میرسند. هرچه تعداد رگهای نماین بیشتر باشد، به این معناست که شدت واریس بیضه زیاد است. معاینه واریس برای بافت بیضه در افراد چاق تا حدودی سخت و دشوار است و ممکن است که مدت زمان بیشتری برای معاینات بالینی لازم داشته باشد.
درجه بندی واریس بیضه
- گرید 1: رگهای واریسی هنگام حالتی مانند زور زدن فشار آوردن قابل لمس باشند.
- گرید 2: رگهای واریسی در حالت ایستاده قابل لمس هستند.
- گرید 3: رگهای واریسی در حالت ایستاده قابل مشاهده هستند.
نکته مهم این است که اگر رگهای واریسی از حالت ساب کلینیکال باشند، به طور معاینات لمسی و بالینی قابل تشخیص دقیق نیستند و باید برای تشخیص و بررسی بیشتر، سونوگرافی انجام شود.
چه زمانی باید واریس بیضه را درمان کرد؟
بسیاری از افراد مشکلات واریسی را در هیچ ناحیهای از بدن جدی نمیگیرند و دسته دیگری از افراد با مشاهده رگهای واریسی دچار اضطراب فراوان میشوند. شما باید در نظر داشته باشید که رگهای واریسی شاید در ابتدا عارضه خاصی را برای شما به همراه نداشته باشند اما به مرور زمان، عوارضی چون درد و کاهش اکسیژن در اعضا و سایر مشکلات را به وجود میآورد. از همه مهمتر انسداد رگها، جریانات خون را دچار اختلال کرده و ممکن است که مشکلات جدی به دنبال داشته باشد.
درمان واریس بیضه چگونه است؟
واریس بیضه هیچ داروی خاصی برای درمان این مشکل ندارد و شما باید ابتدا توسط دکتر واریس معاینه شوید تا در صورت نیاز از درمانهای پیشرفته برای نتیجهگیری در کوتاهترین زمان برای شما استفاده کند. شما با درمان رگهای واریسی در نواحی بیضهها دیگر علائمی چون خون مردگی و کبودی شدید و درد را تجربه نمیکنید اما باید به توضیههای مراقبتی پزشک عمل کنید تا نتیجه خوبی از درمان خود کسب کنید.
بدون دیدگاه