شاید تا به حال شما هم در اطراف خود افرادی را دیده باشید یا حتی خودتان اینطور باشید که روی صورت، رگ‌های ریز داشته باشید. مشاهده این رگ‌ها بر روی صورت گاهی اوقات باعث از بین رفتن اعتماد به نفس در فرد می‌شود. دلایل مختلفی باعث ایجاد این رگ‌های بنفش و قرمز بر روی صورت می‌شوند. در ادامه این مقاله به بیان این دلایل و روش‌های درمان واریس صورت می‌پردازیم.

واریس صورت چیست؟

به رگ‌های کوچک و عنکبوتی شکل که در اطراف صورت و بینی به شکل رگ قرمز و بنفش نمایان می‌شوند، واریس صورت گفته می‌شود.

انواع رگهای واریسی صورت

در اینجا به انواع رگ‌های واریسی صورت می‌پردازیم تا با انواع آن آشنا شوید.

وریدهای آبی صورت

این مورد بیشتر در خانم‌های مسن مشاهده می‌شود و اغلب آقایان به این نوع رگ‌های واریسی مبتلا نمی‌شوند. بالا رفتن سن سبب شده تا پوست شفافیت خود را از دست دهد و ملانین‌ها نیز تضعیف می‌گردند. در واقع این رگ‌ها به این دلیل آبی هستند که بعد از برخورد نور به پوست، جذب شده و به همین دلیل چشم انسان اولین رنگی که مشاهده می‌کند، آبی است. رنگ آبی طیف وسیعی را اشغال می‌کند و به همین دلیل وریدها آبی هستند. هرچه وریدها عمیق‌تر باشند، آبی تیره‌تر دیده می‌شوند.

وریدهای قرمز صورت

این مویرگ‌ها بسیار نازک بوده و از زیر پوست نمایان می‌شوند. هنگامی که فرد با آب گرم استحمام انجام دهد، این رگ‌ها وسعت بیشتری پیدا کرده و بیشتر می‌شوند. این نوع وریدها بر روی صورت فرم عنکبوتی دارند.

دلایل ابتلا به واریس صورت

از مهم‌ترین دلایل واریس صورت، متورم شدن رگ‌های عنکبوتی یا تلانژکتازی نزدیک سطح پوست صورت یا غشای مخاط صورت است. این عارضه به صورت رگ‌هایی نازک و قرمز رنگ بر روی پوست نمایان می‌شوند و در اثر فشار به صورت، موقت از بین می‌روند. موارد زیادی در پیدایش این نوع رگ‌های واریسی صورت موثر هستند که به آنها اشاره می‌کنیم.

واریس صورت در اطراف بینی و صورت نمایان می‌شود.
واریس صورت در اطراف بینی و صورت نمایان می‌شود.

افزایش سن

افزایش سن یکی از موارد بسیار مهم در پیدایش این عرضه است زیرا با بالا رفتن سن، پوست نازک و ضعیف می‌شود و عروق خونی به خصوص رگ‌های نازک، نزدیک سطح پوست می‌شوند. ضعیف شدن عروق خونی باعث فشار به این رگ‌های خون‌رسان شده و در نهایت آنها متورم می‌شوند.

جنسیت

بیماری واریس صورت در میان بانوان نسبت به آقایان شایع‌تر است.

ژنتیک

در صورتی که در خانواده سابقه ابتلا به واریس صورت وجود داشته باشد، امکان ابتلا دیگر افراد خانواده بیشتر از سایر افراد است.

بارداری

دلیل تغییرات هورمونی ممکن است باعث متورم شدن رگ‌های عنکبوتی در اکثر نقاط بدن به خصوص در صورت شود.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید

قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید باعث ابتلا به این عارضه و یا تشدید واریس صورت در افراد به خصوص بانوان می‌شود.

رادیکال‌ های آزاد

ذرات معلق در هوا که با پوست برخورد می‌کنند می‌تواند ژنتیک پوست را تغییر دهد و منجر به بیماری واریس صورت شود.

ابتلا به بیماری پوستی

بیماری‌های پوستی مانند آکنه و اگزما باعث التهابات پوستی می‌گردد، این التهابات پوستی گاهی متورم شدن رگ‌های عنکبوتی و پاره شدن رگ‌ها و ابتلا به واریس صورت را به همراه دارد.

تغییرات هورمونی

مصرف قرص‌های ضد بارداری و تغییرات هورمونی به دلیل بلوغ نیز از عوامل موثر این عارضه هستند.

عوامل محرک

عطسه کردن با شدت زیاد و یا حتی استفراغ، ممکن است به رگ‌های خونی فشار وارد کرده و باعث پاره شدن مویرگ‌های عنکبوتی صورت شود.

مصرف مشروبات الکلی

مصرف مشروبات الکلی، اثرات مخربی بر روی بدن و رگ‌های خونی می‌گذارد و تورم رگ‌های عنکبوتی صورت و واریس را به همراه دارد.

سبک زندگی

عدم فعالیت بدنی و تغذیه نامناسب و مصرف مواد مخدر و دخانیات از دیگر دلایل بروز واریس صورت هستند.

راه های پیشگیری از ابتلا به واریس صورت

راه پیشگیری کننده قطعی برای جلوگیری از واریس صورت وجود ندارد، اما در ادامه به برخی از روش‌های موثر اشاره می‌کنیم:

  • با انجام فعالیت‌های روزانه و ورزش‌های سبک، می‌توان گردش خون را بهبود بخشید و فشار خون در رگ‌های عنکبوتی را کاهش داد.
  • به جای استحمام با آب داغ از آب ولرم متمایل به خنک استفاده شود زیرا این امر از بروز واریس صورت جلوگیری می‌کند. از فشار بر روی صورت برای پاک کردن عرق و یا مواد پاک کننده خودداری نمایید.
  • با استفاده از مواد محافظت پوست در برابر نور خورشید و عدم قرارگیری در آب داغ به مدت طولانی مانند جکوزی می‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

درمان واریس صورت

در صورت ابتلا به واریس صورت برای درمان باید به بهترین متخصص واریس در تهران مراجعه کنید. روش درمان بیماری واریس برای افراد مختلف با توجه به تشخیص متخصص واریس و شدت این عارضه در ناحیه صورت متفاوت است. در ادامه به بیان برخی از این روش‌های درمانی می‌پردازیم.

رتینوئیدها

استفاده از کرم‌های موضعی با تجویز پزشک به خصوص کرم‌هایی که حاوی رتینوئید هستند در کاهش علائم واریس تاثیر دارند. این کرم‌ها با استفاده از لایه‌برداری پوست اثرات درمانی را بر روی رگ‌های واریسی ایجاد می‌کند.

لیزر درمانی

با استفاده از این روش و پرتاب نور قوی به رگ‌های واریسی باعث از بین رفتن و مسدود شدن رگ‌های عنکبوتی و درمان علائم واریس می‌شود.

ای ال پی یا نور شدید پالسی

در این روش درمانی که مانند درمان با لیزر است، بدون اینکه به لایه رویی پوست آسیب وارد شود، در لایه پایینی پوست نفوذ کرده و رگ‌های واریسی را بهبود می‌بخشد.

اسکلروتراپی

در این روش با تزریق ماده مخصوص به داخل رگ‌های متورم و واریسی، باعث ایجاد انسداد در این عروق شده و خون از رگ‌های جایگزین عبور می‌کند و طی چند هفته علائم واریس از بین می‌رود.

جراحی رگهای واریسی

در مواردی مشاهده می‌شود که وسعت رگ‌های واریسی در سطح صورت بسیار گسترده و عمیق هستند و لازم است که با روش جراحی برشی کوچک بر سطح صورت در تجمع این نوع وریدها ایجاد شود و رگ‌ها بسته شود یا به طور کل برداشته شوند. از این روش به عنوان آخرین راه استفاده می‌کنند.

برای درمان واریس صورت چه کار کنیم؟

برای درمان واریس صورت در تهران میتوانید با کلینیک تخصصی واریس دکتر مبینی به شماره 09903868631 تماس بگیرید.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز
[تعداد امتیازها 3 عدد و میانگین امتیازها 3.7]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *